Dani

29.12.2008

Salut! E interesant că încerci să-i abordezi pe cei care sunt „rătăciţi”, dar nu e tocmai generală problema asta. Vezi tu, nu toţi sunt traumatizaţi de oareş’ce experienţe nefericite în copilărie sau altfel şi deci nu merge explicaţiunea cu poveştile de viaţă relatate de anumiţi anonimi.

În cazul meu, pur şi simplu aşa simt eu! Îmi plac efectiv bărbaţii, fizicul masculin, felul de a fi al bărbaţilor. Faţă de femei nu simt nicio atracţie şi ce pot face? M-am simţit vinovat mult timp din cauza sentimentelor mele şi am avut multe gânduri negre, chiar şi acum mă gândesc uneori dacă ar mai fi cale de întoarcere. Mă refer la faptul că, în timp, am încercat să păstrez legătura cu mulţi dintre partenerii mei şi chiar am sentimente pentru oamenii aceştia. N-aş putea să concep să rămân fără influenţa lor în viaţa mea.

Am discutat deja cu Martorii lui Iehova despre situaţia în care mă aflu, şi ei aveau în revistele lor o sumedenie de articole „la subiect”. Am frecventat ani de zile adunările lor şi am renunţat pentru că nu mă pot debarasa de sentimentele astea. Deci nu ştiu de pe ce poziţie am putea purta discuţia. Am văzut că ai fost online, dar nu am avut curaj să te abordez. Dacă începi cu citate biblice, cred că mă plictisesc. Nu te supăra! Ştiu că pentru tine Scriptura înseamnă mult, dar pentru mine nu mai e decât o lectură plăcută şi doar atât. Succes în demersurile tale! E totuşi un lucru bun ce încerci să faci. Take care!

Mi-ai urat „La mulţi ani!” Nu vreau ani mulţi. Aş vrea să se termine mai repede, că nu-i frumoasă viaţa. Aş vrea să termin ca Smeagol, într-un râu de lavă, să mă dezintegrez ca şi când n-aş fi existat vreodată. I am a weak soul. Am zis că nu cred în Dumnezeu? Cred că veşnicia e pentru cine o merită. Şi ce rost are suferinţa? Nu vreau să-mi mai pun speranţe. O să caut cartea pe care mi-ai recomandat-o, pentru că am un conflict cu Dumnezeu şi I-am întors spatele, deşi mi-a făcut numai bine. Dar nu pot să înţeleg de ce lasă să se întâmple nişte chestii, iar apoi cere socoteală pentru felul în care te-ai descurcat în viaţă. Dacă asta-i crucea pe care ar trebui să o duc, eu am căzut de mult. Sunt strivit sub greutatea ei…

Ce speranţă există? Nu simt tocmai regret, deşi îmi dau seama că ar trebui. Adică o văd în ochii alor mei, când îmi reproşează că sunt cum sunt şi că i-am făcut de râs. Doare ca… Scuze! Acum recunosc faţă de toţi că sunt cum sunt şi trăiesc ca şi cum nu mai am nicio reţinere. Dar dă-mi voie să fiu surprins pentru că îmi redescopăr sentimente mai calde când văd o publicaţie creştină sau când vine vorba de spiritualitate. Şi nu înţeleg cum mai pot să tânjesc după lumină, când sunt un drac împieliţat. Mulţumesc totuşi că ai avut timp şi pentru mine. Mi-a făcut bine discuţia.

02.01.2009

M-ai rugat ca, dacă sunt împotriva hărţuirii homosexualilor, să scriu un comentariu la articolul Nu m-am gândit niciodată că aş putea fi homosexual, pentru a-l posta pe site. Normal că nu vreau! Nu ştiu ce oameni ai ajuns tu să cunoşti şi prin ce prismă ai început să judeci tu situaţia, dar eu ştiu câţiva care chiar ar trebui hărţuiţi pentru felul în care se manifestă. E un mod deviant de viaţă. Cei care sunt astfel ar trebui să stea la locul lor, să-şi analizeze reacţiile şi să nu stârnească reacţia ostilă şi scandaloasă a majorităţii. Şi să ştii că n-am citit articolul. Sorry!

06.01.2009

Frumoase relatări! În câteva dintre ele chiar regăsesc gânduri de-ale mele, şi mă simt ciudat. Mulţumesc că ai insistat să mi le trimiţi. Pe celelalte le-am închis fără să le citesc. Zilele acestea ar trebui să ne bage banii şi cred că aş căuta adresa librăriei creştine. Aş vrea cartea despre care mi‑ai zis. Nu ştiu de ce, simt că totuşi aş vrea o relaţie cu Cineva de-acolo de sus. Am citit relatările de pe site şi mi-am adus aminte de buna dispoziţie pe care o simţeam când eram la întruniri, de orele de studiu. Doamne, ce bine era! Mulţumesc pentru traducerea refrenului; acum îmi place şi mai mult, mă gândesc că e ca şi cum Isus mi-ar spune vorbele astea. Mulţumesc şi toate cele bune!

17.01.2009

Îmi cer scuze dacă am fost rău acum câteva seri. Am vrut să fie cu spirit de glumă. În rest, thanks că încă nu m-ai abandonat şi îmi mai trimiţi linkuri cu ce crezi tu că mi-ar face bine să citesc, dar ai putea să renunţi, că nu dau semne de remediere. O singură dată am avut curiozitatea să caut nişte versete menţionate în povestirile de pe site, şi nimic mai mult. Cred că ar trebui să renunţ la nostalgiile spirituale, pentru că nu sunt în asentimentul jumătăţii mele întunecate. Numai bine!

20.01.2009

Mă fascinează maturitatea celor în vârstă şi da, e ceva şi în legătură cu tata. Relaţia cu el e foarte deficitară. Este un om imposibil, de care nu te poţi apropia sufleteşte, şi m-a durut mult când eram mic să văd că alţi taţi erau altfel cu fiii lor. La ei se putea, la noi de ce era aşa de rău?! Bătăi, certuri şi înjurături mereu. Iar în cazul meu au mai fost şi problemele de sănătate, de care părinţii nu prea s-au preocupat cum trebuie, iar azi sunt un „terminat”. Probabil şi de asta fac ce fac: îmi place să-i dezamăgesc, să-i văd că se neliniştesc din cauza prostiilor mele. Când tata îmi zicea că sunt un nimic şi că mă vor întinde câinii, că nu voi putea să mă descurc în viaţă, durea ca…!

Iar de când am întâlnit oamenii aceştia, care în felul lor au ajuns să ţină la mine şi să-mi promită atâtea doar ca să rămân cu ei, parcă am început să mă vindec în inimă. Dar când am zis eu ceva despre dragoste? Pentru mine nu există. Nu vreau amăgiri; nu mă pot însă mulţumi cu dragostea faţă de aproapele. Am avut o perioadă când credeam că aş vrea să mă dezic de astfel de fapte şi mă simţeam oribil când ajungeam să mă autosatisfac. Şi chiar fizic mă simt aiurea. Nu pot să renunţ decât mort.

24.01.2009

Sună promiţător treaba cu Reach Truth, dar încă nu-i de mine, iar în engleză sunt stângaci. Mulţumesc totuşi de informare. În timp ce citeam, chiar m-am gândit la cineva care mi-ar plăcea să fie mentorul meu în program. Ştii, eram în timpul studiului biblic şi, involuntar (jur!), am făcut o obsesie pentru tipul cu care studiam. Era căsătorit omul, era „la locul lui”, nimic de zis, dar eu eram pur şi simplu obsedat. Când venea ziua de studiu, aproape uitam de studiu, deşi acesta era motivul întrunirii. Dar eu abia aşteptam să-l văd pe el! Doamne, ce scump era omul! Sunt catastrofă, nu? Jesus save all of us!!! All.

28.01.2009

Poate nu mă crezi, dar mi-ar plăcea să mi se întâmple şi mie o astfel de schimbare. M-am regăsit în mai multe sentimente ale tipului din relatarea pe care mi-ai trimis-o astăzi. Thanks again că te mai gândeşti şi la mine.

09.02.2009

E bun tipul, dar nu m-a prins cu totul. Mă refer la Joe Dallas. Cine e domnul? Cât priveşte teologia homosexuală, care justifică relaţiile homosexuale cu Biblia, nu ştiu ce ar fi de justificat.

10.02.2009

Mă dobori când zici de har şi de Duh Sfânt. Într-o vreme m-am rugat special ca să simt influenţa Duhului Sfânt in my life! M-am rugat să-mi schimbe modul de gândire, să încep să mă redresez, dar nu s-a petrecut nimic din ce aşteptam. Da, te-am găsit pe tine, dar acum sunt pe fundul bălţii, în mocirlă. Şi în urechi am nămol! Nu mai răzbate până la mine nimic din mesajul Evangheliei. Nimic. Aş vrea din tot sufletul să existe ceva, altceva, dar nu mai cred! Aş vrea să mă dematurizez, să stau în ploaie şi să visez…

24.02.2009

Cum este mai bine, să renunţi dintr-odată sau progresiv? M-am oprit pe la jumătatea articolului, pentru că îmi sugera să renunţ ca să pun în loc răsplata. Dar eu nu mai cred în clipa asta. Mi-am pierdut credinţa. Nu mă mai motivează nimic pentru ca să o las baltă. I know, I’m sorry. Nu mai sunt sigur de multe lucruri…

Aici în România sunt mulţi care o iau „pe arătură” din cauza deviaţiilor, că e doar o deviaţie de la normalitate. Eşti de admirat că ai disponibilitate să faci treaba asta la care te-ai „înhămat”, dar ai grijă!!! Te rog să nu fii credul, lumea nu-i chiar cum ne-am dori noi să fie. Nu acorda creditul tău oricui, doar pentru că are nevoie. Nu, trebuie să-şi dorească!

01.03.2009

Ar trebui să petrec mai mult timp pe site-ul Contra Curentului, pentru că vorbesc frumos oamenii pe‑acolo. Dar sunt foarte reticent la treaba cu veşnicia şi God. Aş vrea totuşi să încerc (pentru a câta oară?) să mă debarasez de ce am fost şi de ce-am făcut până azi, dar nu am ce să pun în loc, cum zicea parcă Joe Dallas al tău. Da, aşa vreau şi eu, o transformare, dar nu mai cred în… era să zic „baliverne”! Şi oricât de ipocrit aş părea zicând asta, m-am lămurit cum se petrec lucrurile în religiile astea.

Nu sunt toţi la înălţimea dogmelor şi teologiei pe care o propovăduiesc. Chiar şi calitatea oamenilor se pierde în particular. Când ai ocazia să-i cunoşti, unii ajung să te dezamăgească, de parcă n-ar mânca şi ei acelaşi fel de spiritualitate. Pe unii Biblia îi schimbă, pe alţii nu. Cum de nu are aceeaşi putere asupra tuturor? Eu am tendinţa de a judeca oamenii şi nu suport să văd şi prefăcuţi în mijlocul adunărilor. Ce caută acolo? Strică grupul. OK, forget it, că nu renunţ eu chiar pentru religie şi nici nu are rost să mă gândesc. Sunt doar nebun şi sper la cai verzi pe pereţi. Nu mai vreau să-mi plâng de milă. Mereu mă gândesc să plec şi să nu stau locului şi caut pericolul cu lumânarea şi da, cred că sunt ţăcănit rău de tot.

05.03.2009

Mi se face rău cu Domnul ăsta al tău! Pentru mine n-a binevoit prea multe şi L-am rugat vreo douăzeci de ani încontinuu! Să mă iubească tata, să fiu sănătos ca restul copiilor, să nu-mi fie frică, să cresc mare. Dacă nici la rugăciunile unui copil mic şi inocent nu răspunde, atunci nu‑L mai deranjez niciodată! Vreau doar să se termine mai curând, că dacă nu, ajut eu să se termine mai devreme sau mai târziu. Dacă El vede şi ştie de la început cum va fi, de ce m-a lăsat să mă descurc aşa? E un nonsens. E o… nu ştiu cum să spun! O insensibilitate. Şi mai zice toată lumea că El e iubire. N-am prea simţit iubirea asta. Şi pe a Lui iubire, dacă există, aş fi vrut-o în primul rând.

09.03.2009

Am copii. Ar trebui să-i păzesc când sunt în prezenţa unor foşti homosexuali? Foarte interesant aspectul! Plecând de la această preocupare firească a celor care sunt părinţi, declar că măcar acesta e un motiv pentru care prefer să fiu deschis faţă de toată lumea, când recunosc că sunt altfel. Ţin foarte mult la cei care mă acceptă aşa cum sunt, iar ceea ce prefer în plan sexual e singurul lucru care m-ar putea deosebi de restul lumii. În rest, îmi ştiu capacităţile şi mă doare când se trezeşte vreunul să mă trateze ostil sau chiar indiferent. Personal consider că piticii ăştia micuţi sunt de fapt nişte îngeraşi care trebuie ocrotiţi de duplicitatea anumitor indivizi. De multe ori, simţindu-mă teribil de singur, mai merg în vizite pe la prieteni şi s-a nimerit să mă reconforteze mai degrabă prezenţa picilor, care aduceau hârtie să desenăm.

12.03.2009

El a fost cu mine – mi-a plăcut relatarea lui Bryan şi mi-a plăcut cum şi-a pus el la un moment dat întrebarea: „Cât puteam să mai decad?” Cam aşa ar trebui să gândesc şi eu.

14.03.2009

Bine, ai dreptate, şi ce pot să fac? Ţi-am spus deja că nu mai cred! Aş vrea să cred că e mai mult decât existenţa asta, dar nu! Cum să ascult dacă nu am de cine?

20.03.2009

N-am apucat aseară să-ţi spun, dar sunt tipi care nu au o cunoştinţă exactă de ce zice cu adevărat Scriptura şi, în neştiinţa lor, tot mai speră că Dumnezeu chiar ar putea să-i ierte, să-i tolereze în sânul Bisericii. Şi nu se gândesc că simpla lor prezenţă în mijlocul adunării întinează grupul credincioşilor.

Poate un astfel de individ este acela ce te-a ameninţat şi batjocorit verbal. Sper să rămână doar în stadiul incipient toate ameninţările acelea! Pentru că în realitate nu există nimic care să justifice un asemenea limbaj. Ai grijă de tine, pentru că se pot afla date cu puţin efort şi, dacă într-o zi chiar dai peste un fanatic din acesta dezaxat, la ce ţi-ar folosi?

Am dat anunţ în reviste şi m-au sunat studenţi la teologie şi preoţi, iar acum de când am profil pe un site ce intermediază relaţii am intrat în discuţii deocamdată cu un profesor de religie. All the best 4 u!

24.03.2009

Desexualizarea nevoii mai profunde… E foarte frumos articolul! Mă regăsesc în multe aspecte. L-ai căutat special pentru mine?

Tu pentru ce jeleşti? Eu nu mai am momentele astea. Simt regrete, dar nu mă mai lamentez şi nu jelesc. La ce bun? Aşa a fost să fie. Mulţumesc totuşi de articol. Foarte profund… Era să mă opresc din citit la unul din paragrafele de început, că prea „mă citea” ca din carte şi deschidea rana pe care credeam că am închis-o bine.

08.04.2009

Zece sfaturi pentru păstrarea integrităţii sexuale. Excelent articol! Mi-a plăcut mult Filipeni 3:13-14, dar nu mai cred şi nici nu mai sper în vreo recompensă cerească sau pământească. Sunt rătăcit de tot şi cred că sunt deja „devorat” de demonii mei lăuntrici.

Sunt foarte bune articolele, dar nu cred că mai au vreo influenţă asupra mea. Mă simt oribil citind asemenea idei pure şi profund binevoitoare, ştiind că în orele următoare practic, gândesc şi poftesc toate necurăţiile.

11.04.2009

Azi am stat două ore pe Contra Curentului. Am citit nişte frumuseţi de articole. L-am citit pe cel pe care mi l-ai trimis ultima oară şi am mers de la unul la altul, pentru că toate erau frumoase şi interesante.

De ce nu mor odată?!

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

 1. Iulian says:

  Cred că trebuie să asociezi conţinutul articolului cu ceva semnificativ. Nu trebuie să le citeşti una după alta, ci să meditezi asupra lor, să te gândeşti cum poţi pune în practică informaţia culeasă. Încearcă să adaptezi informaţia principiilor tale de viaţă, propriei personalităţi, şi să faci totul în Numele Domnului. Fii inventiv şi caută să respingi atacurile diavolului. Când îţi vin în minte deşertăciuni, întoarce-te la aceste articole, dar să ştii că până la urmă totul depinde de tine. Nu trebuie să fii limitat din niciun punct de vedere. Fii mereu sincer cu tine şi gândeşte-te unde ajungi dacă continui astfel, ce se întâmplă cu tine în veacul următor.

 2. Christi says:

  Asta chiar e o greşeală fatală, să renunţi să lupţi. Pentru a scăpa de păcat trebuie întâi să te gândeşti pozitiv şi să-ţi spui că te poţi debarasa de el, deci trebuie să ai încredere în tine şi să-ţi spui în gând că poţi.

 3. Cezar says:

  Nu poţi să te laşi bătut de soartă, trebuie să lupţi în continuare, că aşa e cel mai bine.

  • Marius says:

   Am şi eu o întrebare: această organizaţie îşi desfăşoară activităţile mai mult prin reţeaua de internet, sau membrii grupului de consiliere au şi o locaţie stabilă unde se desfăşoară diferite activităţi? Dacă fundaţia există într-un anume oraş din vestul României, mi-ar plăcea să ştiu oraşul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *