Dând înapoi pentru a înainta cu viteză

de Jimmy Hinton

Jimmy Hinton ajută bisericile să prevină abuzul sexual al copilului.

Jimmy Hinton ajută bisericile să prevină abuzul sexual al copilului.

Cu câteva săptămâni în urmă am avut șansa să vorbesc în Tulsa, Oklahoma. Oriunde vorbesc, 25-50% dintre cei prezenți au fost abuzați sexual în copilărie. Recent am primit un mesaj de la un predicator care îmi este prieten, care mi-a spus: „40% dintre femeile din biserica mea au fost abuzate sexual în copilărie.” Cifrele sunt probabil mai mari, dat fiind că mulți supraviețuitori ai abuzului nu dezvăluie niciodată abuzul. Totuși, este vorba de mai mult decât doar cifre. Personal ascult relatări, aud și văd durerea din ochii victimelor când îmi vorbesc. Există efecte care le afectează fiecare aspect al vieții – de la probleme de intimitate, la depresie și promiscuitate sexuală, la lipsă de încredere și tulburare de stres posttraumatic. Și orice vă mai vine în minte, iar cei mai mulți supraviețuitori ai abuzului le-au experimentat. Deși este luna națională de conștientizare a agresiunii sexuale, acest subiect tabu va primi puțină atenție în mass-media.

Sasha a fost abuzat sexual în copilărie de unchiul său.

Sasha a fost abuzat sexual în copilărie de unchiul său.

Aud mereu relatări ale supraviețuitorilor care sunt împuterniciți să ajute la mărirea gradului de conștientizare și la ajutorarea altor supraviețuitori ai abuzului. Un prieten mi-a trimis un link către un video produs de Sasha Neulinger. Poate că îl cunoașteți ca băiatul care a jucat în Shallow Hal când era copil. L-a interpretat și pe copilul obez din filmul Când bursucul Zachary a venit în oraș. În orice caz, Sasha a fost filmat acasă de către tatăl lui timp de două sute de ore, relatând povestea copilăriei sale prin aceste videouri realizate în familie. Vedeți, dincolo de momentele fericite înregistrate pe videoul familiei se afla un secret de familie întunecat – Sasha era molestat sexual de cei doi unchi ai lui. Amândoi unchii l-au molestat sexual și pe tatăl lui Sasha când acesta era copil. Sasha și tatăl lui folosesc filmul ca pe un mod de vindecare pentru ei și pentru alți supraviețuitori.

Vizionați videoul de trei minute[1] și făceți-i cunoscut lui Sasha că îi apreciați inițiativa. El încearcă să găsească susținere ca să producă videoul. Să ajutăm la împuternicirea supraviețuitorilor abuzului, ascultând ce au de spus ei.

Notă

[1] Sexual Abuse Is Terrifying To A Child. One Survivor Is Responding With Something Even Scarier

[Jimmy Hinton, Rewind to Fast-Forward. Copyright © Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *