Dacă Dumnezeu nu mă schimbă după ce mă rog, înseamnă că m-a creat homosexual?

Au fost mulţi oameni în Biblie care au aşteptat de la Dumnezeu ani de zile răspunsul la rugăciunile lor. Avraam nu a văzut împlinirea promisiunii pe care i-a făcut-o Dumnezeu până la vârsta de aproape 100 de ani. Biblia spune că în timp ce a aşteptat mult pentru aceasta, el era deplin încredinţat că Dumnezeu va face ce a promis.

Pentru a fi mai direct totuşi, răspunsul la întrebare este „nu”. Faptul că cineva se roagă să fie „heterosexual” sau să fie „transformat în heterosexual”, dar nu vede o schimbare, nu este o indicaţie că Dumnezeu a creat pe cineva homosexual.

Deseori găsim oameni care sunt confuzi cu privire la ce să se roage şi la rezultatele pe care le aşteaptă. În Iacov 4:3 ni se spune că atunci când facem în mod egoist rugăciuni nespirituale, care nu sunt după voia lui Dumnezeu, ne rugăm „rău”. Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu vrea doar sexualitatea ta, te vrea în întregime. El a fost întotdeauna preocupat de restaurarea totală a oamenilor, nu doar de domenii din viaţa unei persoane. Sunt o mulţime de heterosexuali care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Scopul Lui nu este să-ţi schimbe sexualitatea, ci să‑ţi schimbe viaţa. Aminteşte-ţi că scopul nu este heterosexualitatea, ci sfinţenia.

Un alt domeniu în care apare confuzia poate fi ilustrat prin analogie. Să ne imaginăm un adolescent care vine acasă de la şcoală şi îi spune mamei lui că îi este foame. Dar nu este încă timpul pentru cină. Aşa că se duce în camera lui şi se roagă ca Dumnezeu să-i ia pofta de mâncare. Indiferent cât de sincere sunt rugăciunile lui, Dumnezeu nu-i va lua pofta de mâncare. Motivul? Faptul că îi este foame şi că are nevoie să mănânce face parte din felul în care i-a făcut Dumnezeu pe oameni. Dumnezeu nu-i va lua foamea, nu vrea să o facă. Dar ceea ce poate să facă Dumnezeu este să-l conducă să-şi satisfacă foamea într-un mod sfânt. Aşa cum explică unele dintre articolele noastre, Dumnezeu vrea să-i conducă pe oameni să-şi satisfacă nevoile mai profunde mai degrabă în moduri sfinte, decât să folosească sexul şi sexualitatea în mod păcătos, pentru a încerca să-şi satisfacă acele nevoi. Când te rogi ca Dumnezeu să-ţi ia atracţiile nedorite faţă de persoanele de acelaşi sex, fără să te rogi ca Dumnezeu să te conducă la înţelegerea şi apoi la satisfacerea nevoilor mai profunde dinăuntrul tău, Îi ceri lui Dumnezeu să facă ceva nepotrivit. Dumnezeu vrea să te restaureze în întregime. După cum am spus mai sus, Scopul Lui nu este să-ţi schimbe sexualitatea, ci viaţa.

Nu poţi să-L cauţi pe Dumnezeu cum vrei tu. Acesta este lucrul care a dat naştere unui sentiment nechibzuit de alienare faţă de Dumnezeu la mulţi homosexuali, care afirmă că au încercat rugăciunea de a fi heterosexual, dar au găsit-o nefolositoare. Deşi sinceritatea celui care caută acest lucru poate fi 100% adevărată, felul în care se apropie cineva de Dumnezeu este important.

Cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei 11:6)

Ţi-aş sugera să te întorci la El şi să I te oferi în întregime. Dacă aş fi în locul tău, aş spune: „Doamne, ia-mă în întregime, sunt al Tău în întregime. Curăţă-mă complet şi restaurează în mine un cuget neprihănit.” Cred că dacă Îl urmezi cu toată inima, nu vei fi dezamăgit.

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Voi Mă veţi chema şi veţi pleca; Mă veţi ruga şi vă voi asculta. Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Ieremia 29:11‑13

[If God doesn’t change me after I pray, does that mean He created me gay? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *