Dacă ai fantezii homosexuale înseamnă că eşti homosexual?

de Sy Rogers

Un homosexual este cineva care are o dorinţă erotică, romantică şi de implicare sexuală permanentă faţă de persoane de acelaşi sex. A fi homosexual înseamnă mai mult decât o afirmaţie socială (şi politică) prin care un homosexual adoptă un stil de viaţă şi o identitate care susţine homosexualitatea. Există mulţi oameni care au sentimente homosexuale, dar nu s-ar descrie ca homosexuali. Există oameni care se implică homosexual pe termen scurt, în mod experimental, dar aceasta nu îi face „homosexuali”.

Prezenţa fanteziilor homosexuale constante indică probabil o anumită orientare homosexuală, mai puternică la unii, mai slabă la alţii. Astfel de fantezii nu duc, în mod automat, la o implicare homosexuală pe termen lung. Există mulţi oameni care nu au dat niciodată curs atracţiilor lor homosexuale. Totuşi, ca în cazul oricărei pofte, cu cât cel în cauză îşi „hrăneşte” mai mult impusul (prin pornografie, fantezie şi autosatisfacere), cu atât mai puternic devine el. Aceasta va mări şansele implicării sale în homosexualitate.

Când se întâmplă acest lucru, mulţi homosexuali au un număr tot mai mare de întâlniri sexuale.[*] Este o problemă de cultivare şi condiţionare. Când implicarea sexuală devine rutină, apare un tipar similar dependenţelor: o viaţă centrată în jurul sexului şi o pierdere a controlului, individul asumându-şi riscuri mari pentru reputaţia şi sănătatea sa, fără să găsească vreodată cu adevărat, pe termen lung, dragostea şi intimitatea pe care le doreşte atât de profund. Este un ciclu frustrant şi tipic, care poate totuşi să fie întrerupt cu curaj, hotărâre şi ajutor.

[*] Observaţi că, deşi această generalizare nu este adevărată pentru toţi cei cu orientare homosexuală, ea este o reprezentare corectă pentru mulţi dintre ei, bazată pe istoricul clienţilor, pe studiile Institutului Kinsey şi pe studiul Homosexualities: A Study of Diversity Among Men and Women [Homosexualităţi: Un studiu al diversităţii la bărbaţi şi femei] al lui Bell şi Weinberg.

[Does Having Homosexual Fantasies Mean You Are Homosexual? Extras din Sy Rogers, Questions I’m Asked Most About Homosexuality. Copyright © Sy Rogers. Tradus şi publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.exodusglobalalliance.org.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *