Cum să le spun altora despre atracția mea față de persoanele de același sex?

Avem un articol detaliat pe acest subiect, care ia în considerare „dacă”, „cum” şi „cu cine” să faci cunoscută lupta pe care o duci. Există riscuri de a fi judecat sau respins când faci cunoscută lupta, dar dacă iei în considerare, într-o atitudine rugativă şi în mod înţelept, cu cine să o împărtăşeşti şi cum să o faci, cu siguranţă, poţi micşora riscurile şi te poţi deschide pentru posibilitatea de a primi suport şi susţinere. Adesea problema ruşinii şi izolării pot însoţi atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex, iar împărtăşirea acestei probleme unor oameni aleşi cu grijă, importanţi pentru tine, poate într-adevăr să ajute la vindecarea de ruşine şi la reducerea izolării.

Este experienţa multor membri ai misiunii noastre că a te lupta singur cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex nu este nici realist, nici eficient. Este important să clădim o reţea de suport alcătuită din oameni dornici să ne ofere dragoste, monitorizare, încurajare şi o comunitate. Totuşi, este posibil ca împărtăşirea experienţei tale cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex să fie o provocare pentru interlocutor, ca şi pentru tine, îndeosebi dacă celălalt te cunoaşte de mult timp, deci ar fi util să te gândeşti care ar putea fi perspectiva sa şi cum l-ai putea ajuta să înţeleagă problema, într-un mod plin de compasiune şi biblic.

[How should I tell others about my same-sex attraction? Copyright © True Freedom Trust. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *