Cum putem ajuta pe cineva care a încercat să învingă atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex, dar a dat greş? Şi astfel a fost el însuşi rănit de creştini sau biserici.

Răspunsul este să „stai în spărtură” (Ezechiel 22:30). Cere-i iertare pentru trecutul din partea Trupului lui Cristos şi oferă-i speranţă şi o dragoste care să fie aşa cum se descrie în 1 Corinteni 13. Prima calitate este răbdarea.

Este bine să asculţi şi să confirmi durerea prin care a trecut deja omul respectiv. Apoi asigură-te că experienţa pe care o are omul în adunarea ta este diferită. Aceasta înseamnă că este important să-i instruieşti, în special pe liderii tăi, ca să înţeleagă problemele existente în homosexualitate. Dacă ajung la înţelegerea modului în care se dezvoltă ea şi a câtorva experienţe comune ale homosexualilor, vor ajunge şi la compasiune.

Oricine are răni, datorate unor experienţe anterioare cu biserica, va fi prudent. Este nevoie ca biserica să stea alături de el şi să fie pregătită să se poarte ca o adevărată familie, pentru a reclădi încrederea. Comunitatea homosexuală şi bisericile care îi susţin, pro-homosexualitate, îi vor primi pe aceşti oameni cu braţele deschise şi necondiţionat. Şi noi trebuie să ne deschidem braţele, aşa cum am face-o pentru un membru de familie care nu trăieşte în nicio formă de relaţie în afara standardelor prescrise de Dumnezeu.

Roagă-te cu stăruinţă pentru evenimentele din experienţa din trecut a acelui om şi pentru eşecurile lui, ca să-l ajuţi să dobândească tăria care vine din iertare şi din „mărturisirea slăbiciunii sale” (Iacov 5:16).

Poate dura luni sau ani până când cineva care a avut un accident grav să se vindece. Trebuie să realizăm că rănile sale pot fi dureroase, emoţional şi spiritual. Este adevărat că uneori oamenii reacţionează cu mânie sau anxietate, chiar şi fizic, dacă este atinsă o zonă dureroasă. Încearcă să nu reacţionezi la reacţie! În timp, procesul de vindecare poate fi complet, dacă biserica ta este avizată. Atunci vei avea nişte mărturii minunate, pentru a-L glorifica pe Dumnezeu şi pentru a le împărtăşi altora.

[How can we help someone who has tried to overcome their same sex attraction but have failed? And in this they have been hurt by Christians or churches. Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *