Cum pot să determin o persoană homosexuală să se schimbe?

Bineînţeles, nu poţi face pe nimeni să se schimbe. Fiecare trebuie să fie motivat el însuşi să vrea să se schimbe. Dar categoric, poţi avea un rol foarte important în asistarea creştinilor pentru a învinge homosexualitatea sau lesbianismul.

Mai întâi, te poţi ruga pentru o persoană homosexuală nemântuită şi îi poţi face cunoscută Evanghelia. Dacă ai legătură cu un creştin care se luptă cu această problemă, te poţi ruga şi pentru el. Roagă-te ca Dumnezeu să-i dea curaj şi perseverenţă ca să ajungă la abstinenţa sexuală. Activitatea sexuală ascunde de obicei răni adânci. Odată ce activitatea sexuală ia sfârşit, „calmantul” sexului se atenuează, iar durerea emoţională ascunsă iese la suprafaţă. Fii acolo ca să-l asculţi şi să-l sprijini în acest proces.

Roagă-te ca Dumnezeu să-l ajute să vadă şi să găsească fermitatea biblică pentru problemele de bază care conduc la orientarea homosexuală. Învaţă tot ce poţi despre aceste probleme şi găseşte pe cineva calificat care să-l consilieze pe prietenul tău. Roagă-te ca Domnul să-l ajute să fie din nou în armonie cu planul şi scopul Său original pentru el. Dacă eşti de acelaşi sex cu prietenul tău, poţi juca un rol extraordinar în vindecarea lui, fiind un model a ceea ce este un bărbat după voia lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă să fii vulnerabil cu privire la slăbiciunile tale, urmărind energic maturitatea personală şi, mai presus de toate, căutând să creşti în relaţia cu Isus Cristos.

Nu nesocoti abilitatea ta de a ajuta pe cineva să părăsească homosexualitatea şi să intre în planul lui Dumnezeu pentru viaţa sa. Fii un prieten adevărat: încurajează, confruntă, ascultă, împărtăşeşte. Păşeşte alături de prietenul tău în aventura provocatoare care vă stă înainte.

[What can I do to make a gay person change? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *