Cum să-i iubesc pe homosexuali şi să urăsc homosexualitatea?

Prietenul meu homosexual spune că dacă îl iubesc cu adevărat, voi accepta homosexualitatea lui. Este adevărat?

Mike Goeke

Mike Goeke

Isus este exemplul perfect al cuiva care i-a iubit pe păcătoşi, dar a urât păcatul. Isus a confruntat mult păcat dar l-a tratat întotdeauna pe păcătos cu dragoste. Dumnezeu urăşte tot păcatul în mod egal şi poate că, în ceea ce priveşte iubirea homosexualilor, primul pas este pur şi simplu să recunoşti că păcatul homosexual este un păcat ca oricare altul – inclusiv crima, păcatul heterosexual, pofta, invidia, zgârcenia, bârfa, etc. Oamenii care au un stil de viaţă homosexual sunt păcătoşi ca noi ceilalţi, sunt oameni creaţi de Dumnezeu şi iubiţi de Dumnezeu. Ca atare, suntem chemaţi să-i iubim în orice stare păcătoasă se întâmplă să îi găsim.

Un lucru pe care trebuie să îl amintim este că aproape oricine care a adoptat homosexualitatea ca identitate, crede cu adevărat că este în esenţă homosexual. Poate să vadă sau nu comportamentul său ca păcătos, dar identitatea sa homosexuală percepută este, în mintea sa, independentă de comportament. În timp ce noi ştim că această convingere a sa este greşită, ea este „corectă” pentru el.

Cei prinşi în capcana homosexualităţii sunt oameni care au nevoie de vindecare. Sunt oameni răniţi şi frânţi, care au nevoie de atingerea marelui doctor, Hristos. Isus Hristos Însuşi a spus că a venit nu pentru cei sănătoşi, ci pentru cei bolnavi. Dacă iubirea homosexualilor este o luptă pentru tine, roagă-te ca Dumnezeu să îţi dea ochii Lui pentru homosexuali şi ca inima ta să fie zdrobită, nu împietrită, pentru homosexuali. El îi iubeşte şi doreşte ca ei să fie împăcaţi cu El. Roagă-te să ai o inimă pentru homosexuali!

[How can I love homosexuals and hate homosexuality? Tradus şi publicat cu permisiune. Experienţa personală îl atrage pe Mike Goeke înspre misiunea pentru homosexuali, fiindcă propria lui luptă cu homosexualitatea aproape că l-a distrus pe el şi căsătoria lui. În cele din urmă, vindecarea şi restaurarea lui Dumnezeu au dat naştere unei dorinţe noi de a le face cunoscută aceeaşi speranţă a transformării şi altora, care simt aceeaşi goliciune şi izolare pe care le-a găsit el în viaţa homosexuală.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *