Cum îi poate ajuta biserica pe cei care slujesc homosexualilor?

de Bob Stith

Vreau ca biserica mea să se implice!

Bob Stith

Bob Stith

Primul pas ar fi să localizezi persoane sau grupuri implicate în acest domeniu al slujirii. Este un lucru care ar trebui să fie evident, dar ca pastor cu mai bine de zece ani de implicare într-o astfel de misiune, încă descopăr că numeroase biserici fie nu cunosc astfel de misiuni, fie nu au făcut nimic pentru a le face cunoscute membrilor lor. Prin urmare, cei care au nevoie de o astfel de misiune şi cei cărora le-ar plăcea să ajute, nu au idee la cine să apeleze.

În al doilea rând, fă tot ce îţi stă în putere ca misiunea şi membrii ei să se simtă bine veniţi. După ce frecventase mai mulţi ani misiunea Living Hope Ministries din zona Dallas-Fort Worth, un om de afaceri din Dallas a fost şocat să descopere că biserica lui avea un grup pentru cei care se luptau cu homosexualitatea. Era membru acolo de peste zece ani şi nu auzise niciodată de acel grup. Prin urmare, nu numai că fusese lăsat fără ajutor în lupta cu homosexualitatea, dar discreţia a ajutat la perpetuarea sentimentului de ruşine pe care îl simt mulţi dintre cei care se luptă cu acest păcat.

În al treilea rând, îndeamnă-ţi biserica să permită unei astfel de misiuni să participe la întâlniri în care să prezinte lucrarea pe care o face. Fă ceea ce depinde de tine pentru ca directorul misiunii să împărtăşească viziunea sa bisericii. Alocă o slujbă la biserică sau o parte a slujbei pentru mărturii ale celor care au învăţat să umble în biruinţă. Mulţi membri ai bisericii nu au auzit niciodată un fost homosexual făcându-şi cunoscută povestea.

În al patrulea rând, încurajează-ţi biserica să ajute financiar astfel de misiuni. Deşi cei mai mulţi creştini evanghelici sunt pe deplin conştienţi că homosexualitatea este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă Biserica astăzi, sprijinul financiar din partea bisericilor este aproape inexistent. Zona Dallas-Fort Worth are una dintre cele mai mari şi mai bine organizate comunităţi homosexuale din Statele Unite. Cea mai mare biserică homosexuală din lume este în Dallas şi este implicată în prezent într-o extindere de mai multe milioane de dolari. În contrast, misiunea pentru homosexuali din această zonă are un sprijin financiar minim, primit de la numai cinci biserici.

Un fost director de misiune mi-a spus ce greu îi era să ajungă la comunitatea homosexuală. „Biroul” lui era o debara pentru provizii transformată. Folosea echipament vechi care îi fusese donat. Nu primea de fapt salariu şi se întreţinea pe el şi misiunea dintr-o slujbă cu program întreg. Prin urmare, se confrunta cu un nivel ridicat de frustrare şi cu lipsa de speranţă.

Cele mai multe misiuni recunosc provocarea extraordinară de a fi prezente pentru a-i ajuta pe cei care se luptă şi care doresc să fie liberi. Ele recunosc, de asemenea, că este nevoie să facă mai mult pentru prevenire, pentru a educa biserica şi pentru a ajuta o cultură înşelată să vadă şi să audă adevărul pe care cei mai mulţi nu l-au întâlnit niciodată. Lipsa de resurse face din aceasta o sarcină copleşitoare, dacă nu imposibilă. Dacă vrem să mergem împotriva curentului din lume, trebuie să răspundem acestei nevoi.

[Bob Stith, How can the church support those who are ministering to homosexuals? Copyright © Bob Stith. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Pentru o înregistrare video cu Bob Stith, clic aici.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *