Cum este privită homosexualitatea în bisericile baptiste italiene

Mai întâi de toate, vă salut în Cristos! Domnul să vă binecuvânteze! Am găsit site-ul vostru şi, citind un articol despre posibilitatea vindecării homosexualităţii, am vrut să vă înştiinţez cu privire la ce se întâmplă astăzi în bisericile baptiste italiene.

Sunt de mulţi ani în Italia. Eu şi prietenul meu frecventăm o biserică baptistă italiană. În comunitatea noastră se află homosexuali, care declară că ei cred şi sunt mântuiţi. Situaţia de fapt este tragică, pentru că biserica este condusă de o femeie pastor cu idei liberale.

De fapt, Uniunea Bisericilor Baptiste din Italia are această înclinaţie spre partea feminină, majoritatea comitetelor din biserici fiind alcătuite din patru, cinci femei şi un bărbat. Sunt puţini pastori, iar dintre aceştia puţini sunt conservatori (din păcate, bisericile acestea nu se află în Roma).

Homosexualii din biserica noastră frecventează biserica cam de cinci ani. Nu numai că nu şi-au recunoscut păcatul în care trăiesc, dar mai mult decât atât, îl proclamă ca pe un drept şi sunt orgolioşi de ceea ce fac. Unul din ei exercită serviciul în casa Domnului ca diacon. Noi, cei ce am votat împotrivă, nefiind de acord, suntem dispreţuiţi, acuzaţi de homofobie şi lipsă de dragoste. Ei argumentează acest fapt cu versete scoase din context, mă refer la acelea care se referă la dragostea lui Dumnezeu pentru toţi oamenii, ieşirea de sub Lege, iertarea păcatelor, chiar şi a celor prezente, prin sacrificiul lui Cristos pentru toţi oamenii.

Vedeţi dar cât pericol! Majoritatea bisericilor italiene au adoptat această „viziune” a Bibliei. Ele proclamă că Împărăţia lui Dumnezeu prin aceasta se cunoaşte, că îi acceptăm aşa cum sunt şi că aşa va fi peste tot, deşi nu toţi sunt de acord. Nu poţi nici măcar să le argumentezi cu Biblia, nu ascultă nimic. Cuvântul lui Dumnezeu este luat în derâdere, este comparat cu „lucruri vechi, demodate, şi nu adaptate secolului în care trăim”. Lumea, pentru ei toţi, trebuie să se schimbe şi încă repede. Mai mult, acum se gândesc la oficierea căsătoriei între homosexuali, având în vedere că Biserica Luterană din Suedia deja a făcut-o.

E strigător la cer pentru noi, cei puţini, care ne mai opunem prin câteva biserici, încercând prin bloguri şi pe Facebook să îi convingem de acest oribil păcat, care este contra naturii. Homosexualitatea este considerată aici o virtute. De fapt, noi ne dăm seama că acest lucru se va întâmpla cam peste tot, pentru că aceasta este şi tendinţa în societatea occidentală, mai ales în Italia, unde homosexualii se înmulţesc pe zi ce trece. Ceea ce vedem la televiziune este înfiorător.

Ne aflăm în mare suferinţă spirituală. Nu se vorbeşte despre vindecarea homosexualităţii, care în Italia este un argument greu de propus, riscând să primeşti insulte de tot felul doar pentru rostirea unui verset care face aluzie la homosexualitate (se simt ofensaţi, ca şi creştinii care se află, ca şi noi, în dragostea lui Isus). Aici, din păcate, se vorbeşte despre apropierea sfârşitului, văzându-se îndrăzneala cu care vorbesc, se justifică şi conduc ei.

Rugaţi-vă pentru noi, fraţilor! Ne aflăm în mare încercare, am rămas puţini fideli Cuvântului şi, dacă n-ar fi Domnul cu noi, am fi pierduţi. Ne rugăm Domnului să ne aducă în România. Sperăm că acolo lucrurile nu iau aceeaşi direcţie. Să ne ferească Dumnezeu ca neam! Vă mulţumesc şi multă pace!

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

 1. Attila says:

  E trist, foarte trist.

 2. Tudor says:

  Am citit articolul. Cu o parte a inimii m-am mira, cu alta nu, pentru că ştiam despre situaţia bisericilor din vest. Aceste biserici sunt liberale, iar teologia liberală pune la îndoială autoritatea şi infaibilitatea Scripturii, pentru ei nefiind autoritatea finală a credinţei lor. Să vezi ce este în Canada, e şi mai şi acolo. Teologia liberală face ravagii. Multe biserici au devenit liberale, dar nu toate sunt liberale, sunt şi conservatoare.

 3. Alex says:

  Homosexualitatea se extinde şi în România. Şi la noi la biserică o fost un tip care o recunoscut că e gay în faţă, şi de atunci nu l-am mai văzut. Nu îl cunoşteam aşa bine. Am fost într-o tabără cu el, dar era foarte retras şi nu venea aproape niciodată cu noi la schi sau placă, prefera să facă ordine. Cred că avea vreo 19-20 de ani. E prin Spania cu părinţii lui. Avea un nume ciudat, dar nu-l mai ştiu. Domnul să-l binecuvânteze!

 4. Teofil says:

  Ştiu foarte bine situaţia. Au existat oarecare conflicte. Uniunea Bisericilor Baptiste din Italia au vrut un parteneriat cu Uniunea Bisericilor Baptiste din România, pastorul de la noi s-a opus şi a ieşit ceva scandal. Acum asta de la noi nu mai este în graţiile italienilor deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *