Cum să depui mărturie faţă de un prieten homosexual

Bob Davies

Bob Davies

de Bob Davies

  • Vezi o persoană, nu un homosexual!

Prietenul tău este un bărbat cu temeri, speranţe şi nevoi complexe. Priveşte dincolo de eticheta „homosexual” sau „lesbiană”, la persoana din interior. Decât să-l vezi pe prietenul tău ca pe un homosexual, mai degrabă gândeşte-te la el ca la o persoană cu o problemă homosexuală.

  • Fii dornic să asculţi!

Adesea un individ implicat în homosexualitate a fost rănit profund de creştini bine intenţionaţi, dar ignoranţi. John Paulk, acum un fost homosexual, îşi aminteşte că era într-o paradă homosexuală şi auzea insulte strigate de oameni care mergeau la biserică, care stăteau pe margine. „Cine ar vrea să aibă vreodată parte de religia lor?” s-a întrebat el. Câţiva ani mai târziu, un pastor din campus s-a purtat ca un adevărat prieten faţă de el şi şi-a făcut timp să pătrundă dincolo de faţada „pro-homosexualitate” a lui John. La scurt timp după aceea, pastorul l-a condus la Cristos.

  • Vorbeşte-i prietenului tău despre Isus, nu despre heterosexualitate!

Bărbaţii sau femeile atraşi de homosexualitate nu se pot schimba singuri; au nevoie ca puterea lui Cristos să lucreze în viaţa lor, înainte ca schimbarea să aibă loc. Deseori au puţină motivaţie să se schimbe, până ce Dumnezeu le deschide ochii pentru adevărurile Lui. Când va începe lucrarea de vindecare în ei, El va scoate în evidenţă domeniile din viaţa lor pe care trebuie să I le predea Lui.

  • Nu te aştepta să ştii toate răspunsurile!

Nu trebuie să devii expert în toate aspectele homosexualităţii, înainte de a avea o influenţă sfântă asupra prietenului tău homosexual. Când discutaţi despre această problemă, este OK să spui că nu ştii, dar vei afla şi îi vei spune mai târziu (să o faci!). Dragostea lui Dumnezeu care lucrează prin tine îi va schimba mintea, nu câştigarea unei dispute.

  • Dă-i speranţă pentru ceva mai bun!

Fii un purtător al veştilor bune, nu numai al înştiinţării că stilul lui de viaţă este păcat. Deşi Biblia este clară că practica homosexuală este împotriva planului lui Dumnezeu pentru omenire, 1 Corinteni 6:11 dă o dovadă clară că homosexualii se pot schimba.

  • Contactează Exodus, pentru mărturii ale unor bărbaţi şi femei care au învins homosexualitatea! Apoi foloseşte relatările lor, pentru a începe discuţia în viitoarele conversaţii.

[Bob Davies, Witnessing to a Gay Friend. Copyright © 1999 Bob Davies. Tradus şi publicat cu permisiune. Pentru ajutorul care nu mai este disponibil la Exodus International, contactează Exodus Global Alliance.]

Clic aici pentru mărturia lui Bob Davies!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *