Cum convingi pe cineva că este greşit să fii homosexual?

Treaba unui creştin este să-i convingă pe bărbaţii şi pe femeile homosexuale că Dumnezeu îi iubeşte în continuare şi vrea să aibă o relaţie personală cu ei.

Mai întâi, o mulţime de oameni cu care lucrăm sunt deja convinşi că homosexualitatea este greşită. Le este foarte greu să accepte ideea că a fi homosexual este în ordine.

În al doilea rând, încercăm să convingem oamenii că Dumnezeu, care S-a descoperit pe Sine în Biblie, are dreptate şi că Dumnezeu, care are dreptate, spune că toţi greşim în multe feluri. Nu individualizăm homosexualitatea când spunem că a fi astfel este greşit; spunem că tot Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat şi bun şi că aceasta înseamnă că ceea ce spune despre homosexualitate este, de asemenea, adevărat şi bun, spre deosebire de orice ar crede sau ar spune lumea. Dacă poţi accepta că Biblia este adevărul lui Dumnezeu, atunci este relativ uşor să tragi concluzia că acele dorinţe şi comportamente pe care le condamnă sunt cu adevărat greşite. Cu toate acestea, dacă nu crezi că Biblia este adevărată, nu există prea mult temei pentru a convinge pe cineva că orice, inclusiv homosexualitatea, este greşit.

În al treilea rând, nu urmărim să convingem sau să convertim oamenii prin înţelepciunea sau priceperea noastră. Nu încercăm să recrutăm oameni pentru a ne susţine ideologia. Încercăm să rostim şi să aplicăm adevărul lui Dumnezeu, ca parte a convingerii oamenilor de către Dumnezeu, prin puterea Duhului Sfânt, că El este Cine spune că este în Cuvântul Lui şi, de asemenea, că noi suntem cine spune El că suntem.

Deci nu este treaba noastră să convingem oamenii că este greşit să fii homosexual. Treaba noastră este să convingem oamenii că Dumnezeu îi iubeşte în continuare pe bărbaţii şi pe femeile homosexuale. Şi că ei pot să aibă o speranţă reală pentru că Dumnezeu nu numai că îi iubeşte, El are un plan realist şi un angajament ferm de a aduce transformare şi schimbare în vieţile lor.

[How do you convince someone that being homosexual is wrong? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *