Cum arată „vindecarea”?

Ce este rezonabil să aştepţi de la procesul schimbării? Cât durează el?

Este important să ai aşteptări realiste cu privire la drumul pe care îl ai de parcurs. Ştim deja că nu există un medicament sau un tratament uşor care să schimbe atracţia faţă de cei de acelaşi sex în sentimente heterosexuale. Şi nu poţi doar „să te rogi să nu mai fii homosexual”, aşa cum probabil ai descoperit pe cont propriu. Adevărul este că probabil vei fi nevoit să te confrunţi cu atracţia faţă de cei de acelaşi sex, la un anumit nivel, mulţi ani de acum înainte. Dar nu descuraja!

Mulţi dintre cei care au ales să iasă din homosexualitate s-au căsătorit, au crescut copii şi experimentează multă bucurie şi satisfacţie în acest proces. Alţii nu se căsătoresc, dar trăiesc şi ei vieţi pline de scop şi fericire. În ambele cazuri, atracţia faţă de cei de acelaşi sex nu le mai conduce vieţile.

Trebuie să realizezi, chiar şi cei care nu s-au luptat niciodată cu atracţia faţă de cei de acelaşi sex tot experimentează sentimente contradictorii şi ispite în căsătorie, şi se luptă cu acestea chiar dacă sunt celibatari. Nu da crezare minciunii că lupta ta este atât de diferită de a lor!

Când atracţia faţă de cei de acelaşi sex nu dispare complet, să nu crezi că înseamnă că eşti într-adevăr homosexual. Priveşte lucrurile astfel: atracţia faţă de cei de acelaşi sex s-a dezvoltat din experienţe şi convingeri pe care le-ai avut în anii decisivi ai vieţii tale, atunci când cel care eşti se maturiza (şi continui să te maturizezi şi în prezent). Probabil că ai folosit şi gândurile, fanteziile homosexuale sau chiar relaţiile şi sexul, ca pe un mecanism de a face faţă durerii din viaţa ta. Memoria nu îţi va fi ştearsă. Când ai parte de vremuri grele, o parte din tine va vrea să te întorci la ceea ce pentru tine este familiar, previzibil şi uşor. Nu înseamnă că eşti destinat să fii homosexual.

Punctul decisiv este următorul: vrei să-L urmezi pe Cristos? Supunerea faţă de El este singura cale către viaţa abundentă pe care ne-a promis-o. Ceea ce este o luptă pentru fiecare. Dar vei găsi eliberare de tiparele de gândire şi de comportamentul distructiv. Iar aceasta va implica un cost. Trebuie să alegi să fii dornic să te supui.

[What does “healing” look like? Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *