Ce vreţi să spuneţi când afirmaţi că homosexualii se pot schimba?

Creştinii care oferă un concept simplist al schimbării au făcut mult rău. Mulţi avertizează că homosexualitatea este un păcat şi că oamenii trebuie doar să înceteze să păcătuiască. Acestei abordări îi lipseşte înţelegerea, probabil şi compasiunea. În timp ce comportamentul este cu siguranţă un aspect al homosexualităţii, există şi alte aspecte ale homosexualităţii care pot fi schimbate. A ne adresa numai comportamentului este ca şi cum ne-am uita la vârful unui iceberg, în timp ce ignorăm masa de gheaţă de sub apă.

Cristos a venit ca să avem viaţă şi să o avem din belşug (Ioan 10:10) – nu ca să trăim în robia dorinţelor pe care nu le vrem. Putem acţiona conform dorinţelor sau nu şi tot să fim în robia lor. Când lupta de a ceda dorinţelor pe care nu le vrem consumă mult din timpul şi energia noastră în fiecare zi, unde sunt libertatea şi viaţa din belşug?

Prin „schimbare” vrem să spunem că cei cu orientare homosexuală pot să-şi schimbe comportamentul – adică să pună capăt implicării în stilul de viaţă homosexual; să reducă, să ţină sub control, iar în unele cazuri, să elimine practic sentimentele şi atracţiile homosexuale; şi în multe cazuri (deşi nu în toate), să experimenteze relaţii heterosexuale satisfăcătoare.

Avem mai multe articole care explorează mai în amănunt răspunsul la această întrebare.

[What do you mean when you say homosexuals can change? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *