Ce sfat daţi dacă cineva a fost invitat la o nuntă homosexuală? Dar dacă este nunta copilului său?

Ce se întâmplă când un părinte din biserica ta explică faptul că fiul sau fiica sa a declarat că urmează să intre într-o căsătorie cu o persoană de acelaşi sex? Poate că se află în Noua Zeelandă sau va călători în Noua Zeelandă sau se aşteaptă să poată să o facă în realitate, foarte curând.

Părintele este într-o stare de confuzie. A continuat să-şi afirme dragostea faţă de copil. Poate că a fost curajos şi a arătat dragoste şi faţă de partener. Se simte bolnav pe dinăuntru la gândul de a merge la „nuntă”, dar ştie că refuzarea invitaţiei doar îl va înstrăina şi mai mult de copilul său.

Conform experienţei noastre, copiii răspund întotdeauna cam aşa:

„Când îţi aduci religia în relaţia noastră, mă faci să vreau să mă îndepărtez şi mai mult de tine. Nu cred în Dumnezeu, deci nu-mi pasă cu adevărat ce crezi tu şi Dumnezeul tău. Sunt homosexual, îl iubesc pe partenerul meu şi aleg să fiu cu el, chiar dacă religia ta nu acceptă asta. Adevărul tău nu este adevărul meu şi trebuie să înţelegi că comentariile tale dureroase şi ofensatoare au consecinţe directe.

Ideal vreau ca voi, ca părinţi ai mei, să veniţi la nunta noastră, dar realizez că este improbabil să o faceţi. Felul în care văd eu asta este că poţi veni la nuntă şi să-ţi ţii pentru tine comentariile dureroase. Însă dacă simţi că vei veni, dar trebuie să-ţi faci obiecţiile cunoscute, nu eşti binevenit.”

Când părintele vine la tine, ce sfat este de ajutor?

Mai întâi, este nevoie să recunoaştem că, în mod tradiţional, a merge la o nuntă este o susţinere a evenimentului. Totuşi, pentru un părinte poate să însemne doar o susţinere a copilului. Decizia nu poate fi luată cu uşurinţă şi nu există un precedent biblic pentru acest gen de experienţe de viaţă pe care le vedem în zilele noastre.

Important este să susţinem părintele. Se confruntă cu o situaţie care necesită „înţelepciunea lui Solomon”, iar fiecare situaţie este diferită. De multe ori, un părinte va merge la nunta unui cuplu heterosexual, când nu este fericit cu o decizie precum căsătoria copilului său cu un necredincios. Nu este ceva foarte diferit fiindcă nunta este între persoane de acelaşi sex. Amândouă sunt situaţii care nu sunt în armonie cu ce are mai bun Dumnezeu pentru copil, din punct de vedere spiritual.

Este important să-i facem părintelui cunoscut că are cu adevărat dreptul să-şi respecte convingerile. Ceea ce poate să însemne că alege să fie ostracizat şi să nu meargă la nuntă. Ca lider, este important să urmăreşti atent asemenea momente, deoarece sunt incredibil de dureroase pentru părinţi, iar ei merită suportul bisericii, orice decid.

[What do you advise if someone has been invited to a gay wedding? What if it is for their offspring? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *