Ce poate face biserica mea pentru a se adresa homosexualităţii?

de Mike Goeke

Mike Goeke

Mike Goeke

Sunt multe moduri în care bisericile se pot adresa homosexualităţii. De fapt, bisericile trebuie să se adreseze homosexualităţii, dacă vor să ajungă la homosexuali cu mesajul că Cristos îi poate schimba! Pastorii pot juca un rol uriaş, adresându-se problemei homosexualităţii de la amvon. Este important ca pastorii nu doar să condamne păcatul homosexualităţii sau să vorbească împotriva „agendei homosexuale”, ci să includă întotdeauna şi un mesaj de răscumpărare şi de speranţă pentru schimbare, special pentru homosexuali. Un cuvânt plin de compasiune de la amvon, în legătură cu homosexualitatea, poate să lase drum liber slujirii oricui este afectat de homosexualitate.

Resursele creştine despre homosexualitate sunt un mijloc excelent pentru membrii bisericilor de a se instrui, iar pentru cei care se luptă cu homosexualitatea, de a găsi speranţă şi încurajare pentru schimbare. Ele nu se găsesc, în mod obişnuit, în librăriile laice sau creştine. Cu toate acestea, există literalmente cărţi şi broşuri temeinice, biblice despre homosexualitate. Aceste resurse pot fi obţinute şi puse spre vânzare în librăriile bisericilor sau pot fi adăugate la resurselor din bibliotecile bisericilor.

De asemenea, bisericile se pot instrui cu privire la homosexualitate apelând la vorbitori sau seminarii.

În sfârşit, bisericile ar trebui să se adreseze homosexualităţii în acelaşi fel în care ar trebui să se adreseze oricărui păcat – cu curaj şi dragoste. Homosexualitatea nu este atât de diferită de oricare alt păcat şi nu trebuie scoasă în evidenţă. Se vor face paşi uriaşi în slujire când homosexualitatea va fi clarificată şi înţeleasă, iar oamenii vor vedea că bisericile tratează orice păcat în mod egal.

[Mike Goeke, What can my church do to address homosexuality? Copyright © Mike Goeke. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *