Ce părere aveţi despre activismul politic?

Mi se potriveşte mai bine activismul politic creştin, decât ajutorarea cuiva care este homosexual. Nu ar trebui să mă concentrez asupra punctului meu forte?

Dumnezeu cheamă pe poporul Său să fie atât sare, cât şi lumină în lume: sare, ca să păstreze ceea ce altfel ar putrezi; lumină, ca să le transmită celorlalţi, cu dragoste, adevărul Evangheliei. Alegerea pentru Biserică nu este ori/ori, este şi/şi. Oamenii se pot concentra mai mult asupra implicării social-politice sau asupra misiunii personale, bazându-se pe darurile sau răspunderile lor. Dar ca întreg, Biserica trebuie să le facă pe ambele.

Deci este în ordine să fii activ din punct de vedere politic, numai fii atent să nu ai o atitudine mânioasă, lipsită de evlavie. Aceasta îi îndepărtează pe homosexuali şi face ca slujirea lor să devină dificilă, dacă nu imposibilă. Aminteşte-ţi că Dumnezeu îi iubeşte pe cei prinşi în capcana homosexualităţii. Îi vrea ca fii şi fiice în Cristos. Nu îngădui niciodată ca stilul în care comunici să devină o piatră de poticnire.

[What about political activism? Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *