Ce ne face să păstrăm tăcerea?

de Jeff Johnston

Jeff Johnston

Jeff Johnston

Cred că este imperios necesar să proclamăm în arena seculară adevărul vindecării de homosexualitate. Care sunt motivele pentru care noi (ca foşti homosexuali) păstrăm tăcerea? Pentru unii, motivul este teama. Ce vor crede despre mine? Dacă vor râde de povestea mea? Cum mă va prezenta mass-media? Dacă nu mă vor crede? Sunt destul de vindecat? Cum îmi va afecta familia?

În afară de teamă, cred că mare parte din ceea ce m-a motivat pe mine să tac a fost ruşinea. Îmi era ruşine de zdrobirea şi păcatul meu. Am depus atâtea eforturi să corespund în biserică şi în lumea bărbaţilor, iar acum trebuia să dezvălui luptele mele tuturor?

Nu numai ruşinea, dar şi mândria este implicată aici. Mândria mea nu vroia să admită faţă de alţii că mă luptam cu homosexualitatea. Dar mă făcuse să depun mărturie înaintea comitetelor de la Maryland General Assembly; să-mi spun povestea în faţa membrilor Congresului la Capitol, SUA; să protestez la Convenţia Americană de Psihiatrie; şi să accept ca povestea mea fie relatată pe două pagini în The Baltimore Sun. Atât de multe, ca să trăiesc „o viaţă normală, liniştită”. Ca să fiu sincer, nu am făcut-o fiindcă am căutat oportunităţi, ci am ales să spun „da” când au apărut oportunităţile. De fiecare dată când îmi spun povestea, resping un alt asalt al fricii, ruşinii sau mândriei.

Un ultim motiv care ne face să păstrăm tăcerea este faptul că ne simţim copleşiţi. Ce pot face eu ca să influenţez o întreagă cultură? Din fericire, nu sunt responsabil pentru asta. Dar pot să fac lucruri mici: să scriu o scrisoare unui editor, să telefonez unei reţele iresponsabile de televiziune şi să vorbesc când alţii denigrează vindecarea.

Aş putea să scriu un întreg articol sau chiar o carte pe această temă, dar ajunge să spun că toate dovezile sunt de partea noastră. La fiecare nivel – fizic, emoţional şi spiritual – comportamentul homosexual este distructiv. Spunând adevărul despre homosexualitate salvăm literalmente vieţi.

Nu toţi suntem chemaţi sau dăruiţi să lucrăm în mass-media sau politică, nu toţi suntem chemaţi la misiune cu program întreg, dar ar trebui ca mai mulţi să vorbim pe această temă. Cred că Dumnezeu ne cheamă să ieşim în faţă mai mulţi ca să ne spunem povestea, să spunem ce ştim despre caracterul distrugător al comportamentului homosexual şi despre restaurarea lui Dumnezeu – cum ne-a schimbat Dumnezeu.

Mai mulţi dintre cei care se luptă cu homosexualitatea, mai mulţi părinţi, mai mulţi membri de familie. Toţi suntem chemaţi să ne implicăm în lumea din jurul nostru, să spunem adevărul în dragoste unei lumi care suferă. Nimeni nu este mai bun decât noi pentru asta. Dacă nu noi, atunci cine?

[Jeff Johnston, What Keeps Us Silent? Copyright © Jeff Johnston & Regeneration Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune. Pentru o altă mărturie a lui Jeff, clic aici.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *