Ce fel de schimbare este posibilă?

Există multă confuzie şi dezinformare cu privire la această întrebare. Mare parte din prejudiciu l-au provocat conceptele simpliste despre schimbare. Unii cred că ne concentrăm în principal pe schimbarea orientării sexuale. Alţii cred că ne concentrăm în principal pe schimbarea comportamentului sexual. De fapt, ne concentrăm pe transformarea completă, care vine dintr-o relaţie cu Isus Cristos şi din decizia de a trăi în acord cu învăţătura biblică despre sexualitate. Biblia spune multe lucruri despre transformarea completă. Isus Cristos a venit ca să putem avea viaţă şi ca să o avem din abundenţă – nu ca să trăim în robie faţă de dorinţe nedorite. Din Scripturi înţelegem că sunt posibile mai multe feluri de schimbare pentru cei care simt atracţii faţă de persoane de acelaşi sex sau sunt implicaţi în homosexualitate.

Prin schimbare noi înţelegem că oamenii pot:

  • Să se schimbe de la o viaţă fără Dumnezeu la o viaţă cu Dumnezeu.
  • Să-şi schimbe sentimentul identităţii – modul în care se definesc.
  • Să schimbe implicarea lor în activităţi sexuale cu persoanele de acelaşi sex.
  • Să schimbe structurile sociale şi activităţile sociale pe care le folosesc ca să-şi susţină identitatea şi comportamentul.
  • Să-şi schimbe atracţiile faţă de persoanele de acelaşi sex. Pentru unii, aceasta înseamnă să nu mai trăiască în robie faţă de dorinţe nedorite, chiar dacă dorinţele încă apar. Pentru alţii, înseamnă o reducere a atracţiilor faţă de persoanele de acelaşi sex, astfel încât ele nu mai joacă un rol important în viaţa de zi cu zi. În unele cazuri, înseamnă eliminarea sentimentelor şi atracţiilor homosexuale. Iar în alte cazuri, o relaţie heterosexuală satisfăcătoare.

Ce este eliberarea de homosexualitate? Foarte simplu, este viaţă abundentă în Cristos, unde Cristos are control asupra vieţii şi viitorului tău, în loc ca atracţiile faţă de persoanele de acelaşi sex să fie ceea ce te identifică şi îţi controlează viaţa.

Potenţialul pentru aceste schimbări aduce speranţă în viaţa celor cărora li s-a spus adesea că nu există speranţă pentru ei, fiindcă nu se pot schimba.

[What Kind of Change is Possible? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *