Ce este orientarea sexuală? (2)

Orientarea sexuală este o altă expresie plină de semnificaţie, introdusă în lexiconul social după ce homosexualii şi susţinătorii lor au respins referinţa iniţială pe care o avea „preferinţa sexuală”. Conform Consiliului pentru Informare şi Educaţie cu privire la Sexualitate (SIECUS), o organizaţie în favoarea sexului homosexual, respingerea a avut loc deoarece „de obicei nu se mai crede că orientarea sexuală este preferinţa conştientă sau alegerea individuală a cuiva, ci se crede, în schimb, că este formată de o reţea complicată de factori sociologici, biologici, economici şi politici”. Orientarea sexuală poate fi cauzată de „economie”? De politică? Pur şi simplu, mişcarea homosexuală s-a trezit într-o dimineaţă şi a decis că sentimentele lor erau parte integrantă a unei conspiraţii masive, în afara controlului lor. Desigur, această schimbare în gândire a fost în folosul specialiştilor în sănătate mintală induşi în eroare, iubitori de bani, care au ştiut cum să profite de banii homosexualilor când au văzut oportunitatea.

Există erori supărătoare în această gândire umanistă. Constructiviştii sociali nu recunosc homosexualitatea ca fiind păcătoasă. Aceasta le permite să ataşeze o mulţime de cauze care îi victimizează (economia, tradiţia religioasă etc.), ca motiv al situaţiei neplăcute în care se găsesc. Alegerea, un cuvânt operativ când vorbim despre orientarea sexuală, este un privilegiu care le-a fost dat tuturor oamenilor de Dumnezeu (Deuteronom 30:15-19). Activiştii homosexuali susţin că orientarea homosexuală şi comportamentul homosexual sunt două lucruri diferite. Şi în timp ce s-ar putea să fie într-adevăr aşa, amândouă sunt legate mai degrabă de expresia căzută a sexualităţii, decât de intenţia lui Dumnezeu.

Celălalt motiv pentru care definiţia orientării sexuale, ca şi a homofobiei, este un punct important în mişcarea homosexuală, se datorează factorului imutabilitate. Cu alte cuvinte, dacă se poate dovedi că orientarea sexuală este de neschimbat, efortul de a-i schimba pe homosexuali va fi efectiv condamnat. Este orientarea sexuală fixată la naştere?

Ceea ce este extrem de problematic cu pretinsul argument al imutabilităţii orientării sexuale este suportul homosexual pentru transgenderi. Transgenderilor (travestiţi, transsexuali) li s-a dat cu greu un loc la masa drepturilor pentru homosexuali, adică LGBT. „T” vine de la transgender. Dar un protest zgomotos al acelor bărbaţi şi femei, i-a adus, în cele din urmă, în mozaicul confuziei sexuale. Transgenderii reprezentau o problemă pentru activiştii drepturilor pentru homosexuali, deoarece argumentul lor era exact opusul celui al homosexualilor. Ei susţin că nu s-au născut în trupul potrivit sau cu orientarea potrivită, prin urmare acestea trebuie schimbate. Homosexualii susţin că s-au născut homosexuali şi că aceasta nu se poate schimba. Totuşi, aceşti tovarăşi au inventat o alianţă nesigură, a unor filozofii distinct contradictorii.

[What is sexual orientation? Copyright © Witness Freedom Ministries, Inc. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *