Ca lideri, vrem să fim primitori, dar cum să ne adresăm diferitelor reacţii pe care membrii bisericii noastre le au faţă de unii oameni? Uneori, cei care frecventează biserica reacţionează sau aşteaptă de la noi, ca biserică, să condamnăm oamenii, în special dacă sunt homosexuali sau transsexuali declaraţi.

Aici poate fi de mare ajutor să cereţi cuiva din exterior să vină pentru a clarifica subiectul homosexualităţii şi a-i ajuta pe membrii bisericii să îl înţeleagă mai bine. Dacă vor înţelege că, în vasta majoritate a cazurilor, oamenii nu au „ales” să fie homosexuali şi că homosexualitatea este ceva ce necesită mai degrabă compasiunea, decât judecata noastră, membrii bisericii ar putea să răspundă cu căldură.

Unii simt teamă faţă de homosexuali. Este o teamă naturală faţă de necunoscut. Deci este de ajutor, într-adevăr, ca subiectul homosexualităţii să fie înţeles mai bine. Cu siguranţă, a-i învăţa pe membrii bisericii să îi iubească pe oameni aşa cum sunt ei şi să le arate tipul de dragoste descrisă în 1 Corinteni 13, răbdătoare şi care îndură totul, este de cel mai mare ajutor. Când învăţăm să ascultăm oamenii dezvăluindu-şi povestea, descoperim că nu suntem chiar atât de diferiţi. Mulţi frecventează biserica având secrete pe care le-ar fi teamă să le reveleze, dar transparenţa este o cale minunată pentru a ajunge la vindecare.

Deseori, reacţia faţă de cei care sunt în mod vizibil homosexuali sau transsexuali, include alte două mentalităţi. Mai întâi, o mentalitate de autoîndreptăţire, care apare văzând un păcat evident care eclipsează propriile noastre neajunsuri, care astfel nu mai par atât de evidente. 1 Timotei 5:24 vorbeşte despre cum unii oameni au păcate evidente, pe când alţii au lucruri care „vin pe urmă”. Fiind pastori şi lideri, este adesea şocant pentru noi să descoperim ce se găseşte câteodată în cel considerat a fi cel mai sfânt membru al bisericii, privit din exterior. Este nevoie să-L luăm pe Isus în serios şi să-i învăţăm pe oameni să nu practice judecata pe baza „buştenilor” altora.

În al doilea rând, există teama că cel care vine în biserică va infecta sau va influenţa cumva pe cei vulnerabili, precum tinerii din biserică. Din nou, cea mai bună rezolvare este să-i învăţăm pe tineri aceleaşi lecţii despre înţelegere şi primire iubitoare, dar să ne şi asigurăm că sunt bine instruiţi în modul în care înţeleg Biblia.

[Question: As leaders, we want to be welcoming, but how do we manage the many reactions our congregants may have to people? Sometimes, our church attenders can be reactive or may expect us as a church to censure people, especially if they are overtly gay or transsexual. Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *