Ascunzându-se la vedere

de Jimmy Hinton

Jimmy Hinton

Jimmy Hinton

Cât de conștienți suntem de ceea ce ne înconjoară la un moment dat? Mărturisesc că obișnuiesc că observ oamenii. Întotdeauna am făcut-o. Când merg în locuri publice, întotdeauna privesc în jur până la a mă lăsa distras. Ce caut? În cea mai mare parte, pericolul – pe oricine pășește nervos, pe oricine care are mâinile în locuri greșite, copii care arată stingheriți lângă cei care îi au în grijă, indivizi fără scrupule – acest gen de lucruri. Intru total în modul de funcționare ADHD când sunt în oraș. Știți acele lese pentru copii? Ei bine, ar trebui să port una când ies în oraș cu soția mea, ca să nu mă piardă.

De ce sunt atât de atent? Ați putea argumenta că este vorba de paranoia, dar vă asigur că nu sunt un om paranoic. Dar într-adevăr îmi place să fiu conștient de ceea ce mă înconjoară. Poate că toți ar trebui să fim mai conștienți de ceea ce ne înconjoară. Îmi amintesc că lucram la un magazin Pennzoil în timp ce eram la seminar. Într-o zi șeful ne-a strâns pe toți și ne-a spus: „Ați văzut ieri la spălătoria de mașini un tip care trezea suspiciuni?” Niciunul dintre noi nu văzuse. A continuat, explicându-ne că poliția s-a oprit la magazin și a cerut înregistrările video, din cauză că o fată de la colegiu, când își aspira mașina, a observat un bărbat care îi făcea poze în timp ce se autosatisfăcea. Din câte știu, nu l-au găsit niciodată pe tip.

Îmi amintesc de un moment, anul trecut, când soția mea și fiica noastră în vârstă de doi ani erau cu socrii mei într-un mall în Grand Rapids. În timp ce fiica noastră se dădea în carusel cu bunica și bunicul, am observat un bărbat care ședea lângă carusel și arăta nelalocul lui. Cu cât îl priveam mai mult, cu atât observam mai mult că era înnebunit după niște fetițe care se dădeau în carusel. I-am spus cumnatului meu să privească fața bărbatului când cele două fete treceau prin dreptul lui. Era îngrijorător. L-am raportat pe bărbat operatoarei caruselului, care mi-a zis: „Acum că mă gândesc, omul acesta a stat în același loc câteva ore noaptea trecută.” După ce l-am raportat, a chemat paza pentru el.

Erau conștienți părinții fetelor că un pedofil avea fantezii mentale în care le dezbrăca în gând fiicele? Din perspectiva mea, nu aveau idee. Acest gen de lucru se întâmplă de milioane de ori pe zi în orice moment. Vă amintiți de Jaycee Lee Dugard? A fost răpită de delincventul sexual Phillip Garrido și de soția lui în 1991 și a fost ținută prizonieră în curtea lui din spate până a fost descoperită în 2009. El a folosit o tactică comună multor pedofili – vechea înșelătorie: „Filmez ceva interesant aici”, în timp ce filma efectiv copii. Priviți clipul[1] de la minutul 2:30.

Nu este o tactică neobișnuită. Unele tactici sunt mai evidente decât altele. Următoarea relatare[2] este despre un pedofil care își oferă o tratație prin fiicele unui bărbat, cu vârsta de cinci și opt ani, în timp ce ele se deplasează pe jos către stația pentru autobuzul școlar. Tatăl își amintește: „Am văzut un tip într-o mașină argintie cu patru uși, care nu arăta ca făcând parte din peisaj. Se uita ciudat la fiicele mele.” Așa că a înconjurat mașina ca să vadă ce făcea omul. Ați ghicit, l-a prins în timp ce se autosatisfăcea. Tatăl i-a tras un pumn bărbatului, care apoi a pornit mașina și a plecat.

Tony Leyva, fost predicator penticostal și pedofil condamnat

Tony Leyva, fost predicator penticostal și pedofil condamnat

Cum de se întâmplă atât de des asemenea lucruri? Vă pot asigura că nu reușesc să mă refer decât superficial la această epidemie pe site-ul meu. Ca fiu al unui pedofil, pot să vă asigur că într-adevăr, ei se ascund la vedere, un termen pe care l-am împrumutat dintr-un articol din 1988[3] despre pedofilul Tony Leyva.[4] El a abuzat sexual 100 de băieți, dar investigatorii estimează că de fapt a abuzat în jur de 800 de victime. „Fratele Tony” era un predicator penticostal care și-a petrecut timpul pe drumuri, fiind un evanghelist foarte renumit A introdus băieții într-o rețea de prostituție pedofilă, din care făceau parte alți predicatori, un organist și oficiali din guvern. Cum atacă sexual cineva 800 de victime înainte de a fi prins? Din nefericire, cifrele nu sunt singulare. Statisticile sunt descumpănitoare. Pedofilii chiar se ascund la vedere.

Trebuie să fim mai atenți la ce ne înconjoară. Trebuie să fim mai vocali. Trebuie să ne ridicăm pentru justiție și prevenție. Dacă vreți să aflați ce puteți face în comunitatea voastră, vă puteți înregistra pentru webinarul meu gratuit de trei ore. Îl voi avea ca oaspete pe Les Ferguson, Jr. care se va alătura discuției în ultima oră. Seminarul va avea loc sâmbătă între orele 9-12 a.m. Webinarul este deschis, deci vă puteți alătura oricând în perioada celor trei ore. Această opțiune este pentru cei care nu pot participa la tot webinarul, dar ar dori să asculte o parte din el. Mă voi întâlni cu unii din voi sâmbătă!

Note

[1] Jehovah’s Witness connection to Nancy and Phillip Garrido ABC Diane Sawyer Special Joycee Dugard

[2] Jason Howerton, Dad Finds Man With His ‘Pants Down’ Doing ‘Every Parent’s Nightmare’ – So He Did What Any Father Would Do, www.theblaze.com

[3] Ronald Smothers, Preacher’s Journey: Long Trail of Abuse

[4] Fratele Tony, pe numele său Mario Ivan Leyva, Jr., de descendență cubaneză, s-a născut în Carolina de Nord, Statele Unite. Tony, cum i se spunea, a fost el însuși o victimă a molestării în copilărie. Precum a declarat public, a fost molestat o dată la grădiniță și din nou când avea paisprezece ani, pe un teren de baseball lângă liceul său. A devenit predicator penticostal la șaptesprezece ani și s-a căsătorit cu prietena sa din copilărie.

În timpul adolescenței și în anii de început ai vieții sale de adult, fiind predicator penticostal, a descoperit că era atras de băieți din adunarea bisericii sale. Obișnuia să ademenească băieți cu vârste cuprinse între zece și paisprezece ani pe drumurile lăturalnice din Carolina de Nord, promițându-le că îi va învăța să conducă mașina, dar în schimb le făcea sex oral și îi punea să îi facă sex oral, numind aceasta „modul special al lui Dumnezeu, pentru oamenii Săi, de a se iubi unul pe celălalt.” În acest mod, fratele Tony, cum a ajuns să fie numit, a violat zeci de băieți.

La sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970, Levya și-a îndreptat atenția către trezirile religioase, străbătând sudul Statelor Unite. Obișnuia să invite băieți, atât din orașul său, cât și din orașele unde călătorea, să vină cu el, promițându-le să-i învețe căile Bibliei. Băieții își plăteau cheltuielile aranjând luminile, cântând la un instrument sau conducând camionul cu cortul pentru trezire al lui Levya. Apoi, în timpul nopții, la camera sa de motel din orașul respectiv, el îi molesta. Părinții băieților erau adesea înșelați de șarmul său, iar băieții victimizați nu au vorbit niciodată, din cauza rușinii. Celor care totuși au vorbit li s-a cerut adesea să tacă, nefiind crezuți. Sursa: Brother Tony Leyva, https://en.wikipedia.org/wiki/Brother_Tony_Leyva [N. trad.]

[Jimmy Hinton, Hiding in Plain Sight. Copyright © 2014 Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat inițial pe site-ul www.churchprotect.org.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *