Ascultându-le povestea

de Douglas Van Ramshorst

Când fac misiune pe teren, când vorbesc cu bărbaţii pe care îi întâlnim pe străzi, am grijă să nu-L aduc pe Dumnezeu în discuţie.

Ascultând poveștile lorDar am descoperit că, dacă reuşim să pătrundem dincolo de suprafaţă chiar şi numai pentru câteva clipe, Îl vor aduce ei pe Dumnezeu în discuţie, dându-mi un prilej nesolicitat şi asigurându-mă că le slujesc lor, nu… pentru ei.

Cinci nopţi pe săptămână, uneori până la ora patru dimineaţa, o mică armată de voluntari vigilenţi şi cu mine mergem pe străzi, în parcuri şi baruri în căutarea clienţilor noştri şi a potenţialilor noştri clienţi.

Lăsându-i să-şi spună ei primii povestea, aflu unde se află în prezent. În mod ideal, aş încheia conversaţia cu o invitaţie la Centrul Misiunii noastre, iar ei ar veni în ziua următoare.

Dar nu trăim într-o lume ideală.

În felul acesta, Emmaus este prezent pe străzi pentru a fi o lumină consecventă în locurile unde întunericul domneşte deplin. Datorită sprijinului vostru, le putem oferi bărbaţilor de pe străzi o ceaşcă de cafea fierbinte, mâncare pentru a le umple stomacul şi invitaţia de a păşi alături de noi pe drumul care duce la vindecare.

[Douglas Van Ramshorst, Hearing Their Stories. Extras din newsletter-ul Distant Country, august 2006. Copyright © 2006 Emmaus Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune. Doug cântă într-o formaţie punk numită Dreadnok Ripper, cea mai înfocată admiratoare a lui fiind soţia lui, Mary. Este licenţiat al Colegiului Creştin Lincoln şi frecventează Biserica Anglicană Sfântul Pavel din cartierul Rogers Park din Chicago.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *