Ar trebui să locuiască împreună doi oameni cu orientare homosexuală, dacă au făcut sex în trecut?

Învăţătura clar biblică a True Freedom Trust este că orice fel de sex în afara relaţiei de căsătorie între un bărbat şi o femeie care sunt „un singur trup” este păcat.

În termenii posibilităţii, ca doi oameni care anterior au avut o relaţie homosexuală să continue să locuiască împreună fără să facă sex, pentru unii este posibil, iar pentru alţii nu este posibil. La fel este în cazul a doi heterosexuali. Este foarte uşor să presupunem că sexul este singurul păcat posibil într-o relaţie. Ar trebui să recunoaştem că invidia, lăcomia, idolatria şi multe alte păcate pot exista în orice relaţie. În cazul unora, ele se pot transforma într-un mod care necesită creştere şi plinătate, atunci când ajung să cunoască mai mult despre ei înşişi şi chiar mai mult despre dragostea lui Dumnezeu. Vor exista întotdeauna situaţii în care lupta de a birui păcatul este atât de mare, încât ruperea relaţiei trebuie să aibă loc.

[Should two people with a homosexual orientation live together if they’ve had sex in the past? Copyright © True Freedom Trust. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *