Ajunsesem la capătul puterilor

de Samuel Davis

La cincisprezece ani după ce am fost mântuit, am început să îngădui ca gândurile să-mi alunece înapoi la plăcerile trecute, interzise ale homosexualităţii. Îngăduind tot mai mult minţii mele să întreţină astfel de fantezii, o nemulţumire sâcâitoare a început să supureze în mine. Nu a trecut mult până ce am fost copleşit de un sentiment al lipsei de valoare. Simţeam că ajunsesem la capătul puterilor. Dintr-odată, se părea că nu mai am niciun control, lăsându-mi mintea să hoinărească la nesfârşit în teritoriul înainte interzis al poftei din trecut.

Chiar dacă ştiam că Domnul „îl iubeşte pe păcătos, dar urăşte păcatul”, am devenit plin de ură de sine şi m-am văzut ca o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Viitorul meu părea atât de lipsit de speranţă, încât am început să mă gândesc la sinucidere. Am căutat ajutor la pastorul meu, deschizându-mi sufletul înaintea lui. Mi-a spus despre un loc din Kentucky numit Pure Life Ministries. M-am gândit: „Ei bine, cel puţin numele sună bine. Am nevoie de ei, altfel este posibil să mă întorc la stilul de viaţă homosexual sau să-mi pun capăt vieţii.”

Primul lucru pe care l-am observat când am intrat ca intern în programul de la Pure Life Ministries, a fost sentimentul profund al prezenţei Domnului care învăluia proprietatea. Am învăţat, de asemenea, repede că nu eram singur în lupta pe care o duceam. M-am dus acolo hotărât să mă lupt cu homosexualitatea, indiferent de cost. Ceea ce am aflat a fost că Domnul avea să-mi ceară să renunţ complet la voia mea, dacă vroiam să găsesc adevărata biruinţă. Părea o cerere imposibilă, dar când am ales să cred că mă va ajuta, mi-a arătat modul în care puteam să renunţ la ea: să trăiesc pentru alţii, să umblu în îndurare.

Isus a început să mă ajute să-i văd pe alţii prin ochii Lui. Mi-a dat o nouă perspectivă despre viaţă, ca şi pace şi mulţumire, care îmi lipsiseră atâţia ani. Sentimentul lipsei de valoare de care mă lăsasem copleşit a dispărut şi o viaţă nouă a izvorât în sufletul meu. Am învăţat cum să trăiesc în mod practic Cuvântul lui Dumnezeu şi cum să restaurez relaţia mea personală cu Domnul. Pe lângă lucrurile practice exterioare pe care le-am învăţat la Pure Life, comunicarea zilnică pe care o am cu Isus este cea care mă ţine cu adevărat departe de păcat. Aşteptând în El, descopăr că este credincios ca să mă păstreze curat. Voi fi întotdeauna recunoscător că Domnul a folosit Pure Life Ministries pentru a aduce restaurare în viaţa mea şi în relaţia mea cu El.

[Samuel Davis, I had come to the end of my rope. Copyright © Pure Life Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *