A denaturat Asociaţia Americană de Psihologie literatura ştiinţifică în tribunale, pentru a susţine custodia homosexuală?

de Dr. Paul Cameron şi Dr. Kirk Cameron

Sumar
Dr. Paul Cameron, Președintele Institutului pentru Cercetarea Familiei

Dr. Paul Cameron, Președintele Institutului pentru Cercetarea Familiei

În 1994, intervenţiile Asociaţiei Americane de Psihologie prin procedura „amicus curiae” au informat două Curţi Supreme de Stat că (a) părinţii homosexuali nu sunt mai predispuşi să aibă copii homosexuali; (b) lesbienele „au rezultate semnificativ mai bune decât părinţii heterosexuali” în ceea ce priveşte eficacitatea parentală; şi (c) nu au fost găsite diferenţe între copiii crescuţi de homosexuali şi cei crescuţi de heterosexuali, „indiferent de regiunea geografică din Statele Unite unde au fost crescuţi copiii”. [Amicus curiae este un termen legal latin, literalmente „prieten al curţii”, care defineşte o parte care nu este implicată în litigiu, dar căreia îi este permis de către curte să o sfătuiască într-o problemă legală care afectează în mod direct litigiul. N. trad.] De fapt, dovezile din aceste informări arată că (a) părinţii homosexuali sunt mai predispuşi să aibă copii homosexuali; (b) constatările despre eficacitatea parentală a constat în faptul că 15 taţi au fost mai puţin verbali decât 45 de mame; şi (c) constatarea inexistenţei diferenţelor dintre copiii crescuţi din punct de vedere homosexual sau heterosexual a constat în faptul că investigatorii au vizitat 11 state ca să testeze 89 de copii crescuţi de 83 de mame lesbiene, faţă de 81 de copii de crescuţi de 69 de voluntare nelesbiene. Suportul APA pentru drepturile homosexualilor din aceste informări este posibil să fi violat propriile sale principii etice, că „psihologii îşi bazează afirmaţiile pe constatări şi tehnici acceptabile psihologic, recunoscând întru totul limitele şi incertitudinile unor asemenea dovezi” şi că psihologii trebuie „să stipuleze prin discuţie limitările datelor lor, în special acolo unde acţiunea lor se referă la politica socială” (APA, 1981).

Referinţe

The Journal of Psychology, 1997, 131(3), 313-332.

[[Paul Cameron, Ph.D., Kirk Cameron, Ph.D., Did the APA Misreprisent the Scientific Literature to Courts in Support of Homosexual Custody? Copyright © 2008 Family Research Institute. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *