Bine ați venit la Misiunea Parakaleo!

Parakaleo, însemnând „a face apel” sau „a sfătui”, este cuvântul grec original folosit în 1 Timotei 5:1-2.

Am ales acest nume pentru misiunea noastră fiindcă, așa cum arăta Pavel în scrisoarea sa către Timotei, reflectă atitudinea cu care căutăm să slujim celor care experimentează confuzia de gen.

Confuzia identității de gen sau tulburării de identitate de gen este termenul folosit pentru a-i descrie pe cei al căror sentiment de sine (identitate) este contradictoriu cu sexul lor biologic.

Cei care suferă de așa ceva sunt de obicei numiți travestiți, transsexuali sau transgenderi. Deși există exemple istorice ale confuziei de gen, termenii de travestiți și transsexuali sunt caracteristici secolului 20. Prin urmare, Bblia pare să aibă puține de spus direct despre acest subiect.

Din nefericire, asemenea stări sunt prost înțelese, iar când cei în cauză caută ajutor și înțelegere fie de la autorități seculare (adică medicale etc.), fie de la surse creștine, poate apărea confuzia. Consecințele, atât pentru individ, cât și pentru cei cărora le pasă de ei, pot fi devastatoare.

Isus le-a oferit alinare oamenilor fără a-i judeca, ca în cazul femeii prinse în adulter (Ioan, capitolul 8). Scopul Misiunii Parakaleo este să înceapă într-o stare de spirit similară și să le facă cunoscut acestor oameni mesajul Evangheliei și dragostea vindecătoare a Domnului Isus Cristos.

[Welcome to Parakaleo Ministry. Copyright © Keith Tiller & Parakaleo Ministry. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

%d bloggers like this: